Menu
Max_Weber

Гечев: ДПС са партньори на управляващите

БСП отказа да подкрепи подписката на ДПС за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета заради здравния министър Петър Москов. Социалистите осъждат ксенофобските изказвания на министър Москов, но считат, че няма мотиви за вот в здравния сектор. Гост с коментар по темата в "Добро утро, България!" беше депутатът от "БСП лява България" проф. Румен Гечев.

Той започна с критика по подготвяните промени в Закона за Сметната палата, които вчера минаха на първо четене, а днес се очаква окончателно да се одобрят от Народното събрание.

"Абсолютно управляващите искат да сложат ръка върху Сметната палата. Те си позволяват за втори път да нарушават 7-годишния мандат. 2010 г. колегите от ГЕРБ стъпкаха този принцип, сега отново се правят тези опити. Няма страна и от развиващия се свят, която три пъти да сменя орган на управление в регулаторен орган", твърди Гечев.

Данните му показват, че в органа в Чехия членовете са 17, а в Германия - 60! "По-скоро е изключение да има колективен орган от 5 души", уверено заяви Румен Гечев.

Една от причините да не подкрепим ДПС с искането има за вот на недоверие, защото те всъщност подкрепят всички важни решения на управляващата партия и фактически те са съюзници на управляващата партия, защити Гечев отказа на левицата да подкрепи подписката на ДПС за внасяне на вот на недоверие.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...