Menu
Max_Weber

Калфин към Местан: Кажете как децата да спрат да раждат деца

Вицепремиерът Ивайло Калфин и лидерът на ДПС Лютви Местан влязоха в диалог в предаването “Панорама” по повод изявленията на здравния министър за ромските нападения над лекари. Калфин предложи на Местан вместо да спорят за думи, да търсят решения на реалните проблеми, които има етноса.

Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на труда и социалната политика: Искам нещо да ви предложа, като говорите за популизма и за защита на етнически групи. Аз днес се връщам от Стара Загора и Раднево и говорих със социалните работници там. Предлагам ви да отидем заедно с вас в ромските махали на тези градове, където живеят хора, които аз много уважавам, и да потърсим заедно с вас, примерно вие дадете едно решение как да се ограничи раждаемостта на малолетни. Как да се мотивират децата да влязат в училище, защото огромни средтсваотиват за това нещо. Как да се помогне да се социализират тези хора?

Лютви Местан, лидер на ДПС: Възможно е всякакво взаимодействие. Възможен е всякакъв диалог, но преди това трябва да стъпим на ясна обща ценностна система, да прокараме ясна демаркационна линия между системните партии и радикалните партии, проповядващи ксенофобия.

Ивайло Калфин: Това няма да вкара децата в училище, г-н Местан. Няма да ги накара да не раждат като деца. Там са проблемите, нека да ги решим.

Лютви Местан: Г-н Калфин, бягате от темата…

Ивайло Калфин: Не, напротив, вие бягате от темата.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...