Menu
Max_Weber

Лечков: Делата срещу мен бяха поръчкови от страна на един прокурор

"Искам да съдя персонално прокуратурата, но законите са такива, че трябва да съдя държавата. Ще водя шест дела, всяко едно по 500 000 лева”, обясни в „Здравей, България” бившият футболист и бивш кмет на Сливен Йордан Лечков.

"Изчаках всички дела срещу мен да минат, всички те са поръчкови. 2010-2011 г. почти всички кметове имаха такива срещу себе си. Най-големият ми опонент на изборите за трети мандат беше прокурорът Пламен Стефанов”, обясни Лечков.

"2011 г. изтекоха записи как се правят избори в Сливен. В тях се споменава името на Стефанов. Казваше се как, на кого и колко пари ще бъдат дадени, за да могат всички срещу Лечков да спечелят. Името на Стефанов се споменава с това, че той ще бъде деен в атаките срещу мен”, обясни още бившият кмет.

"На мой гръб той стана окръжен прокурор, наскоро кандидатства за апелативен прокурор в Бургас. Имам повече от 30 повдигнати дознания, което говори за личен мотив. Няма как по друг начин да си го обясня. Бил съм враг на нечии общи интереси. Сливен беше може би първата община, която имаше толкова защитени европейски проекти. В момента има само една фирма "Водстрой”, която ако не е собственост на Делян Пеевски, е свързана с него”, коментира Йордан Лечков.

По думите му делата срещу него са били, за да се разчисти пътят на една фирма, която да приема всички поръчки в Сливен.

Йордан Лечков заяви, че отново мисли да се включи в надпреварата на предстоящите местни избори.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...