Menu
Max_Weber

Миков към младите социалисти: Нужни са ни хора, които смело да заявяват позиции

„Левицата трябва да има свои канали за комуникация, включително собствена телевизия, електронно издание, да бъде активна в социалните мрежи.” Такова мнение споделиха представители на Младежкото обединение в БСП – Плевен, които се срещнаха с председателя на Националния съвет Михаил Миков в централата на партията.

Младежите смятат, че един бъдещ телевизионен канал трябва да бъде обективен източник на информация. „Когато направим това, ще трябва да има и хора, които да заявяват позициите”, отбеляза лидерът на социалистите. По думите на Миков, за да има БСП собствена телевизия, при ограничения финансов ресурс, ще е необходимо и младежите да се ангажират с подаването на информация, включително по теми, които не пробиват в официозните източници. Председателят на БСП ги призова да бъдат активни и в социалните мрежи, които предоставят друг път за разпространение новини.

Партийно не означава лошо

Михаил Миков поръча на младежите да убедят приятелите си, че „партийно” не е мръсна дума.  „Трябва самите ние да излезем от този комплекс, че ако нещо е ‘партийно’, то непременно е лошо- ако то предлага идеи, които се възприемат и са добри за повечето български граждани, какво лошо. Така че трябва да имате малко повече самочувствие”, призова Миков.

На срещата бяха обсъдени и организационни теми, като председателят на партията повдигна въпроса за процеса на издаване на електронните членски карти. Младежите от БСП – Плевен го увериха, че работата в тази посока върви добре.    

Сред обсъдените теми бе и напрежението около действията на управляващите по отношение на БДЖ, които предизвикаха обществена, синдикална, но и политическа реакция. Младежите споделиха, че в последните седмици са насочили всичките си усилия към събирането на подписи и участието в подкрепа на протестите срещу закриването на влакове и маршрути в рамките на кампанията „Солидарни с БДЖ”. Михаил Миков изрази своята благодарност за активното им участие.   Лидерът на социалистите обърна внимание на това как отразяването на кампанията е станало типичен пример за опит да се извади БСП от подкрепата на гражданите. „Говореше се за синдикати, за граждани, за всичко, освен за БСП и за нейното участие”, посочи Миков. По думите му освен собствените канали за комуникация, социалните мрежи, важно е да има организация, която може да осигури бързо политическо действие в подобни случаи.

Да се говори за политика не е срамно

„Първият голям въпрос е да убедите хората, че да се говори за политика не е срамно, не е страшно и е важно за тях”, подчерта Михаил Миков пред членовете на Младежкото обединение в Плевен.

В края на срещата лидерът на БСП призова младите социалисти да се запознаят с програмата и с устава, за да са наясно с идеите в програмните документи на партията.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...