Menu
Max_Weber

Сергей Станишев: Нито ГЕРБ са толкова силни, колкото изглеждат, нито БСП е толкова слаба, колкото се внушава

“Посланието, което чуха участниците в семинара, беше много ясно – нито ГЕРБ са толкова силни, колкото изглеждат, нито БСП е толкова слаба, колкото се внушава”. Това заяви след края на двудневния семинар, организиран от ПЕС и БСП, лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев.

Според него общественото мнение в Европа обективно отива на ляво – търсят се дълбоки промени. По думите му „промените трябва да стъпят на постиженията ни, но и на новите нужди на обществото. Стъпвайки на нашите ценности, ще предложим нова визия за България.”

Според него изключително полезни за семинара са били външните лектори, които са нетрадиционни за форум на левицата, но участието им категорично се е възприело много положително. В тази връзка Станишев се позова на резултатите от анкета, проведена сред участниците, според която като най-полезен е оценен панелът „БСП – поглед отвън“, а като най-интересни лектори - Явор Дачков, Владимир Йончев, Евгений Данов, Сашо Симов. „Беше важно от БСП да чуят хора, които не са симпатизанти, а дори в много идейни отношения са били противници, те са десни. Това показва самочувствие и липса на комплекси“, каза още Станишев. „Имаме всички основания да потърсим новите пътища към по-голямо доверие, на база на свършеното“, каза още председателят на ПЕС. По думите му по време на семинара са анализирани и действията на сегашното правителство, които обобщено участниците са определили като „бурно и шумно нищонеправене, но за сметка на това много скъпо струващо с новия дълг от 8 млрд. лв.“

Сергей Станишев заяви, че през тази година най-важното политическо изпитание за БСП са местните избори и в тази връзка ще има втори съвместен семинар на ПЕС и БСП през март, насочен изцяло към местния вот.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...