Menu
Max_Weber

Ненчев: Слуховете, че тече мобилизация, може би идват от Русия

"Имам усещане, че слуховете, че се готвим за война, идват от Русия". Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в "Здравей, България" по повод съобщенията от последно време, че българската армия пуска повиквателни и мобилизира военнослужещи, готвейки се за военни действия. 

"Това са спекулации. Източниците на тази информация са едни и същи. Хората, които създават истерия, са едни и същи. Налице е информационен пропаганден център, който иска да създаде паника у хората", увери министърът.

Той отрече да тече мобилизация.

"Това е актуализация на списъците. Това не е изпращане на повиквателни. Изпращаме писмо на съответното лице, че трябва да се яви, за да се направи справка. Проверяваме дали тези хора са още в България, какво е здравословното им състояние, дали не са в майчинство- защото в българската армия има и жени", поясни Ненчев. По думите му, такива проверки се извършват периодично и в случая се касае за около 3000 души.

В същото време министърът подчерта, че състоянието на българската авиация никак не е добро. Няколко руски "МиГ"-ове предстои да бъдат ремонтирани, и то от Русия. В тази връзка той изрази мнение, че българската техника не е съвместима със стандартите на НАТО.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...