Menu
Max_Weber

Проф. Михаил Константинов: Местните избори ще са на 25 октомври

Проф. Михаил Константинов заяви, че първият тур на местните избори ще бъде на 25-и октомври. Председателят на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ изказа предположението си в интервю за предаването „Това е България” на Радио „Фокус”.

"Мога да ви кажа и датата коя е. Първият тур на местните избори ще е на 25-ти октомври, а вторият тур, там където няма избрани на първият тур кметове, ще бъде на 1-ви ноември. Това са датите. Те не са съобщени още официално, но са логично следващи", обяви проф. Константинов. Той призова управляващите да се обединят около един кандидат за кмет на София. Това, според математикът, ще бъде силен сигнал за цялата страна: "Възможно е, ако се издигне силен кандидат от РБ, това да доведе до 2-ри тур. Това би могло да е причината да се отиде до 2-ри тур и да бъде попречено на кандидата на ГЕРБ да спечели на 1-ви тур. Преди всичко ще призова управляващите да не излизат с различни кандидати, защото дават лош сигнал върху избирателите по цялата страна, тъй като така и така кмета на София ще бъде от ГЕРБ, по-добре да бъде избран съкрушително на 1-ви тур, за да се каже в провинцията какво е настроението в София и да си знаят". Председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" заяви, че не участва в разговорите за задължително гласуване, защото ги смята за контра продуктивни.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...