Menu
Max_Weber

Ковачки заплашил Бареков с убийство

Христо Ковачки заплашил Николай Бареков с убийство. Заплахите са отправени чрез SMS-си на телефона на лидера на „България без цензура“ и евродепутат от групата на ЕКР, както и през медиите. Бареков е сигнализирал главния прокурор Сотир Цацаров и е поискал от премиера Бойко Борисов, от президента Росен Плевнелиев и от НСО да му осигурят охрана заради заканите за физическото му ликвидиране.

Сигналът за заканите е подписан от председателя на КС на ББЦ Мария Календерска, съобщава ПИК.

"Част от нападките, на които е подложен напоследък г-н Бареков са свързани със заплахи за физическа саморазправа, които целят разчистване на сметки. Имаме основателни причини да се съмняваме, че публичните му изказвания, в които се дебатират политическите му отношения с Христо Ковачки, са провокирали поръчителство за посегателство върху личността му. Ясен пример за това е публикацията в ежедневно издание, принадлежащо към голяма и реномирана медийна група, позоваваща се на собствен източник, а именно в-к „Всеки ден“ в броя от 03 февруари 2015 г., която прилагаме към настоящото писмо, със заглавие: „Плашат Бареков с побой”, в която недвусмислено се твърди, че според източници на изданието се планират „цензуриране с гьостерица”, „здрав кьотек” и „мариз”, се посочва в сигнала.

В него се отправя молба за осигуряване на персонална охрана на Николай Бареков в качеството му на член на Европейския парламент и председател на ПП „България без цензура“, която охрана да обезпечи неговата физическа сигурност и да гарантира неприкосновеността на личния му живот, както и да документира евентуално посегателство върху личността му през времето, когато той се намира на територията на Република България. По редица причини г-н Бареков почти не пребивава в България и ресурсът на Националната служба за охрана няма да бъде ангажиран в голяма степен, се посочва в документа.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...