Menu
Max_Weber

800 социалисти участваха в митинг в подкрепа на мира в Украйна и против войната там

Над 800 социалисти, симпатизанти и народни представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се събрахa на митинг пред президентството, за да изразят своята подкрепа за гражданите на Украйна и да се обявят против войната там.

Те посрещнаха председателя на БСП Михаил Миков с възгласи: „БСП”, „Не на НАТО”. Събралите се социалисти и симпатизанти носеха лозунги с послания: „Санкциите не спасяват живот”, „България иска мир с Русия”, „БСП е против санкциите срещу Русия”, „С Европа, никога срещу Русия!”, с които изразиха своята гражданска позиция.

Митингът бе организиран от Градския съвет на БСП и Младежкото обединение на БСП. В него взеха участие също и Движение „Модерна България”, Организация „Че Гевара”, Съюз на Комунистите в България, Национален инициативен комитет „Социална солидарност в България”, Славянско дружество „България”.

На протеста бяха председателят на Градския съвет на БСП - София Калоян Паргов, председателят на МО на БСП Вероника Делибалтова, журналистите и общественици Велислава Дърева и Александър Симов, както и председателите на организациите, взели участие в митинга, които също заявиха своите граждански позиции.  

На митинга бяха дошли социалисти и симпатизанти на лявата идея от Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик и София област.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...