Menu
Max_Weber

Радан Кънев: В "Червеите" гърмят МВР, ДАНС и СГС

При операция "Червеи" гърмят МВР, ДАНС, Софийския градски съд. Три инстанции са допуснали драстични нарушения на закона. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в "Здравей, България".

"Публично има огромен скандал. Той е, че извън законния срок и без всякакъв резултат са разследвани системи (дотук са три нарушения) е допуснато използване на специални разузнавателни средства. СРС-та срещу системи няма. Има СРС-та срещу лица", поясни Кънев, като допълни, че още е рано да се говори какво реално е свършено с акция "Червеи" и каква е била тайната ѝ цел.

"Нека да хванем бика за рогата. Без реформа в правосъдието България не може да отлепи", изтъкна лидерът на "Демократи за силна България". 

По думите му в момента има една постигната стабилност на управлението в България, която е подложена на много тежка атака най-малко в две посоки. Едната е външнополитическата фалшификация, че има заплаха за война и че ние сме държава с войнолюбиви намерения.

"В момента БСП и Волен Сидеров плашат обществото, ретранслират руска заплаха към българите и всяват страх, което е почти криминално", коментира политикът. 

По повод новината, че измамници събират пари от негово име, той призова: "Не давайте пари на Кънев!".

По-рано стана ясно, че лица във Варна се свързват с кандидат-нотариуси и им искат пари с лъжливото твърдение, че така ще подкупят Радан Кънев, който да ги уреди на исканата длъжност.

"Ясно е, че някой ми каля името. Въпросът е, че хората се връзват. Казаха ми, че вече има такава реализирана сделка", каза лидерът на ДСБ.

Той изтъкна, че в такива случаи трябва да се подаде сигнал, както е сторил той, и че е готов да подаде подобен сигнал срещу всеки от ДСБ, Реформаторския блок или друга политическа сила.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...