Menu
Max_Weber

Бойко Борисов разговаря с Франсоа Оланд

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Френската република Франсоа Оланд. Двамата са в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет.

В рамките на разговора си премиерът Борисов и президентът Оланд обсъдиха постигнатата договореност в Минск за прекратяване на огъня в Източна Украйна и намирането на мирно решение на конфликта.  Беше отбелязано, че  има реална възможност за подобряване на ситуацията в Украйна.

Министър-председателят  Борисов и президентът Оланд обсъдиха и темите от дневния ред на заседанието на Европейския съвет,  сред които борбата с тероризма.  Очаква се държавните и правителствените ръководители на страните-членки на ЕС да приемат изявление, насочено към защита на основните общоевропейски ценности и противодействие на тероризма.

По време на разговора, предхождащ заседанието на Европейския съвет, френският президент потвърди пред премиера Борисов, че ще присъства на изложбата „Епопея на тракийските царе-Археологически открития в България", която ще бъде открита през април в музея „Лувър“ в Париж. Над 1628 експоната от 17 български музея ще бъдат изложени в залите на „Лувър“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...