Menu
Max_Weber

Първанов: Някой трябва да бъде вкаран в затвора за "Червеите"

"Във връзка с решението на правителството за нов заем от 8 милиарда евро, ние поставяме много въпросителни. Ако не получим ясни отговори, със сигурност ще остане това съмнение и ние ще преценим как ще гласуваме". Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов за "Здравей, България". Той изтъкна, че след като бъдат покрити другите дългове, не е ясно какво ще  се случи с остатъка от парите. 

Бившият президент потвърди позицията на АБВ за пълна ненамеса на България по отношение на конфликта в Украйна, като в същото време поясни, че не се безпокои от разполагането на команден център на НАТО у нас.

"Въвличането на страната ни би могло да има много сериозни последици и да доведе до разпад на обществото. Ние показахме, че е солидарен член на НАТО, когато имаше операции в Ирак, Либия и други страни. Но когато става дума за Русия, София трябва да запази правото си на специфична позиция", заяви бившият президент.

По думите му, в този момент "дрънкането на оръжия" не е добрият вариант и не ни представя в добра светлина пред нашите партньори.

„Винаги е добре за този, който е загубил, да си намери външен враг”, допълни той във връзка с твърденията, че Москва има пръст е свалянето на Бойко Борисов от власт в зимата на протестите.

По повод скандала около операция "Червеи", Първанов заяви, че някой трябва да бъде вкаран в затвора.

"Не може целият преход на България да минава под знака на тези прословути СРС-та", заяви той, като допълни, че не вярва нито на Атанасов, нито на Цветлин Йовчев и в това се състои големият проблем.

"Разликата между нас и хората от „Позитано” е, че за тях е по-лесно да изграждат измислени барикади", заяви той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...