Menu
Max_Weber

Атанасов: Борисов се страхува опозицията да не скалъпи комромат

Възможно ли е да се пропука властта - този въпрос възникна заради спор между Бойко Борисов и Реформаторския блок по отношение на това трябва ли шефът на ДАНС и главният секретар на МВР да бъдат сменени. И президентът Росен Плевнелиев се намеси в тази дискусия, като изрази мнение, че е крайно време в ДАНС да се случат промени.

"Разбирам страховете на Бойко Борисов. Той публично заявява страх от това, че след такива промени опозицията може да скалъпи някой компромат, което да разклати властта. Свързвам това негово притеснение с излязлата вече публична информация, че са източени информационните системи”, коментира в „Здравей, България” ген. Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Нали си давате сметка кой контролираше на практика управлението на Орешарски. Това беше марионетно правителство на поставени лица. Зад кулисите беше именно тази сарайско-библиотекарската групировка, която има своите корени в "Мултигруп”. Нейните представители в парламента са ДПС”, категоричен бе Атанасов.

"Един от политически приоми на Бойко Борисов за управление е по-добре лош мир, отколкото добра война. Той има такъв тип тактика да превзема крепостта с хитрост. Смятам, че сегашното му поведение не е толкова въпрос на страх, колкото тактика. Това обаче е в изгода на Реформаторския блок, защото колкото повече се задълбочават съмненията за колаборация между ГЕРБ и ДПС, толкова повече растат техните шансове”, на мнение е ген. Атанасов.

"Управляващата коалиция като цяло има интерес да е стабилна, а не отделните парчета от нея да губят или да печелят”, поясни той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...