Menu
Max_Weber

Мартин Димитров: БСП катастрофираха колата

„БСП катастрофираха колата и сега питат какво правим. Ами оправяме я”. Това заяви за "Здравей, България" Мартин Димитров, депутат от парламентарната група на Реформаторския блок.

"Изходът от ситуацията, в която се намираме, е растеж на икономиката. Докато не постигнем това, ще си бъдем бедни и няма да отлепим", подчерта той във връзка с тревожната статистика на НСИ, която констатира намаляване на доходите и същевременното увеличаване на разходите на българина.

Жельо Бойчев, депутат от парламентарната група на "БСП- Лява България", се съгласи със събеседника си, като допълни, че в момента в домакинствата е намаляла консумацията дори на основни храни.

"И на фона на увеличената бедност са замразени 14 социални плащания. На фона на тежката демографска ситуация в страната, орязахме парите за българските майки и деца", изтъкна Бойчев.

Двамата депутати влязоха в спор относно това чие правителство е отбелязало по-лош резултат при управлението си, а Димитров напомни за назначението на Делян Пеевски.

Според реформатора, до момента страната ни не се възползва отпимално от членството си в ЕС. По думите му за страната ни има алтернатива.

"След като страни като Литва, Латвия, Естония и Словакия успяха да го направят, значи може. Има обаче група олигарси в България, които пречат това да се случи. Ако не променим това няма как да стане", допълни депутатът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...