Menu
Max_Weber

Лиляна Павлова: БСП правят кьорфишеци

"Вече има сключени договори с банката и с държавата за безвъзмездно финансиране и до половин година първият саниран блок ще е факт". Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Палова в "Здравей, България".

"Първите три договора са факт. Това са Варна, Враца и Плевен. Отделно от това има още десет, които буквално днес или утре ще бъдат сключени", уточни министърът, като допълни, че програмата за саниране има много ясни правила и е насочена към всички общини, независимо дали кметовете им са от БСП, ГЕРБ или ДПС.

По думите й, БСП използва ситуацията, за да извлече дивиденти и съзнателно заблуждава хората за смисъла на санирането.

Тя определи като "политическа истерия" реакцията на Мая Манолова, която минути по-рано в студиото заяви, че 16 млрд. лева нов дълг означава, че всеки български граждани- от бебе до възрастен- ще дължи по 10 000 лева.

Павлова поясни, че част от парите ще отидат за рефинансиране на стари задължения, а с останалите ще се покриват дефицити, включително и наследените от предишните управляващи.

"Мая Манолова и нейното правителство създадоха кризата в банковата система и сега ние трябва да поправяме техните вересии", заяви Павлова, като допълни, че трябва да има не "Горановки", а "Маноловки".

По въпроса за тол-таксите тя изтъкна, че това е една много по-справедлива система за таксуване по пътищата, тъй като се плаща за изминато разстояние, а не за време, както е при винетките.

"Ако искаме да имаме хубави пътища, трябва да имаме добри приходи", изтъкна Павлова.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...