Menu
Max_Weber

АБВ: Приоритет да бъде развитието на икономиката, не санирането

Приоритет на правителството трябва да бъде не санирането, а развитието на икономиката. Това посочиха с декларация в парламента от АБВ.

Тревога будят някои позиции на правителството в сферата на външната политика, армията и националната сигурност. Смятаме, че възприетият от години, следван и сега модел на финансова и данъчна политика, задълбочава, а не решава проблемите. Изходна точка трябва да бъде не санирането, а развитието на икономиката и особено на енергетиката. Основен приоритет трябва да бъде демографската ни политика, заяви от името на АБВ Михо Михов.

Участието на АБВ в правителството е най-голямото предизвикателство пред партията. Ние приехме риска да налагаме нашата идентичност в рамките на широка управленческа формация от партии с различни идейни ориентации. Това е трудна и деликатна политическа задача, която изисква много висока активност от представителите на АБВ, диалогичност и умение да се търси съгласие, но и ясно очертани приоритети, които да мотивират участието на партията в управлението.

Тримесечната работа на правителството показа, че то доведе до стабилизиране на политическата обстановка, до повече диалогичност и публичност при вземането на решения, до постигане на някои важни за АБВ резултати, особено в социалната сфера, до захващане с отдавна натрупани проблеми в областта на пенсионната система, здравеопазването, съдебната система, образованието.

Правителството се сработи, а партньорите в него установиха механизъм за обсъждане на реална политика. Това не е мечтаната от АБВ конфигурация, но тя е определена от българските избиратели и АБВ има възможността да въздейства върху решенията в парламента и изпълнителната власт. Това е добър резултат за първите 100 дни, се посочвав декларацията.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...