Menu
Max_Weber

Бареков: Станах ненужен на ГЕРБ и ДПС

„Подаден е сигнал от партията до прокуратурата. Не се чувствам застрашен”. Така Николай Бареков коментира в предаването „Здравей, България” информацията, че някой застрашава живота му.

„Нямам скрупули или интерес да си вдигам или свалям рейтинга”, заяви Бареков. Той коментира само, че на последните избори партията му е успяла да се разграничи от партията на Христо Ковачки, както и да не позволи зависимости от бизнесмени и олигарси. „Ако имахме такива, нямаше да имаме трима депутати, а сериозна парламентарна група. Щях ме да сме харесвани и желани от властта”, смята Бареков.

Той заяви, че не е имал толкова дълбоки връзки с Цветан Василев и Делян Пеевски, колкото му се приписват, защото сега нямаше да е мишена и на двамата. „Бареков стана ненужен за ГЕРБ и ДПС, които в един момент явно си направиха друга сметка”, заяви Бареков. Запитан кога все пак са били нужни на ГЕРБ и ДПС, той отговори: „Никога”.

„Искам да похваля г-н Борисов. Бареков и Борисов имат принципно отношение помежду си – няма да седнем с него на една маса, няма да управляваме заедно, няма да си пием кафето, няма да дойде на мой конгрес, за да се целуваме. Никога не съм бил удобен за г-н Борисов, винаги съм бил опонент на ГЕРБ”, заяви Бареков. Той смята, че срещу парламентарната му група е имало мащабна атака и е направено всичко възможно, за да бъде разбита и да бъдат превърнати в „глутница хиени”, които да обикалят.

Евродепутатът нарече настоящето правителство „тюрлюгювеч”, което вкарва страната в нов дълг от 16 милиарда.

„Не съм чул избирател да е гласувал за Реформаторския блок и да е знаел, че България ще бъде вкарана в 24 милиарда дълг само за 3 месеца”, допълни Бареков.

Относно разпада на парламентарната група на БДЦ, той заяви:  

„Нося си кръста, разграничил съм се още по Коледа от тази парламентарна група”. Бареков обвини част от депутатите, че са на заплата при Христо Ковачки. „В деня, в който БДЦ се разпадна и подкрепи управляващите, беше издадено лиценз за удължаването на живота на мина Бобов дол”, коментира евродепутатът. Бареков заяви, че са се опитали да посегнат на субсидията, но не са успели. Като „поредица от вицове и шеги” пък определи обвиненията на Росен Петров и Любен Дилов. „Г-н Дилов управляваше моята фирма, а Росен Петров беше продуцент в моята фирма. С тези двама шоумени няма да влизам в дебат”, заяви Бареков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...