Menu
Max_Weber

Протестиращите срещу дълга се събират

Двоен протест срещу дълга и скандали в парламента. Това очакваме днес по повод намерението на управляващите да одобрят бъдещия заем в размер до 16 милиарда лева, информира Нова телевизия.

Спорната ратификация влиза в пленарната зала като първа точка от дневния ред на депутатите. Дали ще я одобрят, зависи от окончателното разпределение на силите, което до късно снощи остана неясно.

А докато вътре депутатите спорят, отвън техни колеги организират протест срещу новия заем – БСП и „Атака” свикват отделни митинги, на които се очаква отново да издигнат лозунги за оставката на финансовия министър Владислав Горанов.

Първите протестиращи се събраха пред парламента още в 8 часа. Пикап докара байраци и различни лозунги. Идеята е шествието да тръгне от площада пред Народното събрание и да продължи до Министерски съвет. Очаква се да бъдат издигнати призиви за оставка на правителството.

От „Атака” остават категорично против тегленето на заема от 16 милиарда за следващите три години. Националистите са убедени, че част от тези пари ще бъдат използвани за военни цели.

Симпатизанти на „Атака” вече се събират пред парламента, но засега няма някакво внушително множество. Настроението на националистите е доста празнично. Протестиращите са си донесли и телевизор, на който предават изявите на своите парламентаристи, които са в Народното събрание.

Митингът на „Атака” ще прерасне в шествие, което ще продължи към Министерски съвет. Там националистите обещават да разпънат 6 метров транспарант с протест срещу новия заем, който депутатите ще дебатират и гласуват днес.

От Центъра за градска мобилност вдига всички автомобили, които са паркирали в района на парламента.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...