Menu
Max_Weber

Манолова: ГЕРБ и реформаторите са нагли за дълга

"Днес ще разчитаме на разума на колегите си. Нека не забравяме, че цялата процедура за дълга е следствие от прекомерни дефицити, които се натрупаха по време на така наречения социален експеримент "Орешарски". Това заяви Диана Йорданова от ГЕРБ малко преди спорната ратификация да влезе в пленарната зала. 

Скандалите между различните политически сили за заема от 16 милиарда започнаха отрано. Емил Димитров - Ревизоро от Патриотичния фронт заяви, че в неговата партия разговорите продължават и все още не се знае как ще гласува парламентарната група.

"ГЕРБ трябва да провежда разговорите по друг начин. Твърде късно разбрахме за дълга. Знаем ли какво друго се случва зад гърба ни, с което след време ще бъде сюрпризирани с призив да го подкрепим. Искаме диалогичност и някои неща да се изговарят навреме", заяви Димитров. 

Той поясни, че сега няма да се гласува взимане на заем, а процедура, по която той би могъл да бъде взет.

Йорданова заяви, че не разбира изненадата на колегите си, тъй като още в проектобюджета от края на миналата година всичко е било подробно обяснено.

"Всичко останало, което се говори сега, е плод на демагогия и извличане на политически дивиденти", допълни Йорданова.

Гроздан Караджов от Реформаторски блок заяви, че те също са били изненадани. В същото време той изтъкна, че с тегленето на тези 16 милиарда лева всъщност заемът се намалява.

"Така дългът не се увеличава, а се намалява. Това е заради лихвите и по-добрите условия. Тук няма спор, че ние преоформяме старите дългове, които ДПС, партията столетница и другите правителства са натрупали преди нас", изтъкна Караджов, като допълни че така ние подобряваме лихвените нива, които бяха взимани от предишните правителства

Според него въпросът за оставка на правителството не стои на дневен ред.

Мая Манолова от БСП бурно изрази несъгласието си с твърденията за целесъобразността на дълга. Тя определи изказванията на ГЕРБ и Реформаторския блок като "нагли".

Между нея и останалите присъстващи- представители на ГЕРБ, АБВ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок, се разрази спор. Размениха се обвинения в лъжа и демагогия.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...