Menu
Max_Weber

Цветанов: Необходимо е да вземем нов дълг

„Не съм извършил престъпление и затова не искам да бавя делата срещу мен”, каза в „Здравей, България” Цветан Цветанов от ГЕРБ относно оправдателните присъди. Той беше категоричен, че по времето, когато те са били на власт, никога не са подслушвали. 

„Не са ме галили нито когато съм бил в управление, нито когато съм бил в опозиция”, допълни той. Цветанов отказа да коментира работата на прокуратурата. „В един момент истината ще стане ясна”, категоричен е той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ заяви, че последните 10 дни са били много трудни за всички парламентарно представени партии, защото всяка една от тях е трябвало да вземе решение относно новия дълг от 16 млрд. лева. „Отчитаме като грешка, че Министерство на финансите не направи съответното представяне преди внасянето решението. Ако това беше направено нямаше да се създаде и това напрежение”, каза той.

По думите му всички са наясно, че този дълг е необходим. „Благодаря на АБВ, че в последния момент промениха позицията си, водени от интересите на държавата”, заяви той. Това е станало, след като финансовият министър Владислав Горанов е отишъл при тях и е обяснил за какво ще се използват парите.

Цветанов беше категоричен, че нито една от партиите, които са променили решението си и са подкрепили вземането на нов заем, не е поискала нищо в замяна. „Всичко беше прозрачно”, каза той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...