Menu
Max_Weber

Радан Кънев: Оставката на Първанов е най-хубавата новина

ДПС взе завоя и се присламчи в последния момент към гласуването на ратификацията на външния дълг. Няма как да се съглася, че с тях в момента сме от една страна. Това заяви в студиото на bTV съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев.

По думите му гласуването е могло да мине и без ДПС. „Патриотите се поддадоха на популистки натиск. ДПС много слабо ме интересуват. Единственото, което знам за тях е, че те трябва да стоят достатъчно време в опозиция. За да могат българските турци да имат достатъчно добри представители, които да не ги ограбват”, каза Радан Кънев.

„С гласуването на дълга РБ направи така, че да се осигури стабилност на държавата. РБ не се купува и не се продава”, добави той.

Кънев изтъкна, че РБ е застанал на първата огнева линия, за да уверим, че е необходима мярката с вземането на заема.

„Ако сме взели парите, за да финансираме обръчите от фирми и сегашните елитите, значи сме сторили зло. Но ако сме го направили, за да запушим пробойните, сме направили добро. Ако видим обаче, че се случва първото, ще сме първите, които ще оттеглим подкрепата си”, заяви той.

„Съдебна реформа и гласуване на бюджета за 2016 г. ще покаже дали правилно сме си дали гласа за тегленето за заема”, добави той.

Оставката на Първанов е най-хубавата новина

„Оставката на Георги Първанов е най-хубавата новина. Голямо гайле ми падна. Знаете ли колко е трудно да убеждаваш седесарите какво правиш с агент Гоце, който ги мачкаше до вчера”, коментира Радан Кънев новината, че Първанов подава оставка като лидер на АБВ заради гласуването на ратификацията на дълга.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...