Menu
Max_Weber

Методи Андреев: "Атака" може да е оръжие на Русия срещу България

„Ако „Атака” и руските политици имат обща идеология – това е много опасно. Това означава, че действително партията е политическото им оръжие, техният троянски кон в европейска България”, каза в студиото на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев.

Той коментира проведения митинг на „Атака” навръх националния празник – 3 март, като го сравни със „Соболевата акция”, проведена от комунистическата партия на България през 40-те години на миналия век с искане за съюз със СССР.

„Ние сме суверенна държава и не може на националния празник да се развяват други национални флагове и да говорят чужди граждани, а в същото мероприятие се искаше оставката на българското правителство. Какво правят на митинг руски политици? Те трябваше да бъдат на официалното честване. Трябва ясно да определим външните си противници – „Ислямска държава” и диктаторският режим на Путин. Не Русия, а диктаторският режим на Путин”, категоричен бе Андреев.

Депутатът коментира и новия външен дълг от 16 млрд. лева. „Въпросът с външния заем беше ключов за управлението на държавата. Искам да ви припомня, че не за пръв път опозиционна партия подкрепя управляващите по важен въпрос. Колкото до това как ДПС си промени позицията – питайте тях”, каза Андреев.

Той отхвърли идеята, че е имало купуване на депутати или парламентарни групи, за да подкрепят правителството. „Трудно е да се купи ДПС, тези хора натрупаха толкова пари през последните години, че не е на практика възможно някой да ги купи. Тази партия е в опозиция на управлението в момента и това, че е подкрепило решение на мнозинството си е неин проблем”, допълни бившият шеф на Комисията по досиетата.

Според него обяснението на Владислав Горанов за заема е много точно, а „Патриотичният фронт” се въздържали заради липсата на меморандум, който е за подкрепа на политики на правителството. Според него вече има национал-социалистическа опозиция в Народното събрание в лицето на ДПС, БСП и „Атака”.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...