Menu
Max_Weber

Андрей Райчев: Борисов умее да страда от това, че е на власт

Бойко Борисов умее да страда от това, че е на власт. Така политическият анализатор Андрей Райчев обясни реакцията на министър-председателя в сряда след изненадващата оставка на вътрешния министър Веселин Вучков, информира БТВ.

„Те се занимават с ченгеджийски номера, с дребни порблеми. Да се обяснявам аз в момента, в който се мъча всячески да изкарам страната от кризата! За няколко месеца идват хора, хора, хора и точно в него ден ми се сервира това нещо. Това политически правилно ли е? Подкрепящо правителството ли е това? Изнудване ли е? В най- важния ми ден, стратегическия ми ден, когато цялата ми концентрация е там, те ми задават гатанки. Ако разбират повече от мен, ако считат, че може по-добра стабилност да излъчат с приказките, те го държели, те една година, ако искаха да ме съсипят, щяха да ме съсипят. Държели ме за... шлифера, да речем”, заяви ядосано Бойко Борисов в Министерския съвет.

Той изтъкна противоречията в отношението на реформаторите към премиера, които той нарече „шизофренни”. „Реформаторите имат дълбочинно колебание към Борисов – той е близък до Доган, но другото е – той е човек, който, макар и популист, ще ни помогне за реформите”, посочи Андрей Райчев.

„Оставката на вътрешния министър е голямо нещо – от него има само едно по-голямо и това е оставката на външния министър”, подчерта анализаторът.

По думите му, главните обвинения са, че оставката е израз на близостта с ДПС. „Защо Борисов изобщо е на власт – защото ДПС реши да развали едната коалиция и да позволи създаването на нова”, обясни още той. Според Андрей Райчев има огромна промяна в отношенито към ДПС, която произлиза от промяната в отношението на САЩ към всички мюсюлмански общности, които могат да бъдат приобщени като съюзнически, в региона в близост до териториите, контролирани от терористичната групировка „Ислямска държава”.

„Смехотворно е да се мисли, че ДПС може да бъде изключено от управлението на страната”, обобщи Райчев.

Той прогнозира, че въпреки сътресението, кабинетът ще оцелее, но реформи няма да се случат. „Министърът на вътрешните работи трябва да ти е много близък, той трябва да ти е най-доверения човек”, заяви още Андрей Райчев.

Той отхвърли тезата на премиера за „ченгеджийски номера”. „Какви ченгеджийски номера – те всички са ченгета, оплетени като змийорки, включително и той”, посочи анализаторът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...