Menu
Max_Weber

Над 850 населени места са без ток

Остава бедственото положение в Смолян и Кърджали. От вчера бедствена е ситуацията и в Лъки, Велинград и Сърница. По данни на кметовете няма застрашени граждани. Това съобщи вътрешният министър в оставка Веселин Вучков на брифинг на кризисния щаб по бедствия и аварии.

Над 850 населени места остават без електрозахранване. Създадена е организация за доставяне на храна и лекарства в труднодостъпните места. Около 2000 служители на МВР работят на терен. Те съдействат с изграждането на просеки и достъп до откъснатите места. Хиляди доброволци подпомагат тяхната работа. По решение на централния оперативен щаб на пожарната е разпоредено на териториалните звена да направят проверка има ли бедствени хора в хижите и дали пътищата към тях са проходими.

През изминалото денонощие са изтеглени 7 линейки и 51 автобуса. Транспортирани до болница са 7 души на хемодиализа и 5 бременни жени. Екипите на МВР са участвали в 242 аварийни акции през последните няколко часа.

Вучков посъветва гражданите в труднодостъпните места да не предприемат пътувания, ако това не е необходимо. Разбира се, скиори сноубордисти и туристи изобщо да избягват местата, където има лавинна опасност.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...