Menu
Max_Weber

Депутат от ДПС: Не делим хората на цигани и българи

„Не делим хората у нас на цигани и българи”, каза в „Здравей, България” депутатът от ДПС Илия Илиев относно сбиването между ученици в Гимназията по автотранспорт в Бургас.

Инцидентът между момчета, част от които от цигански произход, стана на 18 февруари. А на 1 март депутатите от ДПС Хюсеин Хафъзов и Илия Илиев защитиха семействата на ромските ученици, като обявиха, че част от тях са бити от здрави мъже и определиха случая като побой на етническа основа. Намесата на депутатите предизвика недоволството на родители и представители на неправителстени организации, според които Хафъзов и Илиев са се опитали да политизират случая.

Той беше категоричен, че такива думи никога не съм казвал никъде. „Това, което твърди майката, си го измисля”, каза той.

По думите му той и колегата му Хафъзов са коментирали зачестилите нападения над граждани и те още не са разкрити. „Имам папка с десетки случаи на убийства, извършени от деца. Това е един сериозен проблем, върху който трябва да работим”, категоричен беше Илиев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...