Menu
Max_Weber

Нинова: Скъсана стена на язовир е причината за наводнението в Мизия

„Вече има доклад на прокуратурата и причината за наводнението в Мизия вече е ясна – скъсана стена на язовир над града. Факт е обаче, че няма взети мерки от изпълнителната власт”, каза в „Здравей, България” Корнелия Нинова, депутат от БСП–Лява България.

Тя допълни, че все още не се знае чий е язовира и как се е скъсала стената.

Нинова заяви, че е крайно време проблемите с язовирите да бъдат решени, а те са трупани с години. „Причините за наводненията са незаконната сеч, липсата на контрол и единен орган, който да следи за нарушенията”, каза тя.

На въпрос има ли нещо общо информацията, която изнася за наводненията и язовирите с това, че колата й беше потрошена, тя отговори, че няма информация кой е и дали това е свързано с работата й. „Ако обаче това е свързано с работата им искам да им кажа да не се хабят. Това няма да ме спре. Това е битка за спасяването на държавата”, категорична беше тя.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...