Menu
Max_Weber

Първанов иска някой да поиска оставките на министрите Ненчев и Митов

Оставките на военния министър Николай Ненчев и на външния министър Даниел Митов трябва да бъдат поискани заради вредните им изказвания, поведение и политики – това обяви лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Макар че партията му продължава да е част от втория кабинет „Борисов”, председателят разкритикува рязко и коалиционната политика, и поведението на партньорите във властта.

„Пазейки добрия той, още не сме се изказали рязко, но трябва да бъде поискана оставкатана министъра на отбраната и на министъра на външите работи. Техните изказвания, тяхната политика, тяхното поведение е във вреда във всяко едно отношение”, отбеляза Първанов, без да отправи директно искане за оставки.

И двамата министри са от квотата на Реформаторския блок, който Георги Първанов обвини в „преяждане с власт”. „Реформаторският блок в моите очи е новото ДПС от гледна точка на преяждането с власт – навсякъде, където се отвори местенце, кандидатът е на реформаторите”, изтъкна Първанов. По думите му, „самото наименование” на политическата формация е само „претенцията и етикет”, лишен от съдържание, какъвто бил наложен при управлението на Иван Костов (1997-2001 г.).

Лидерът на АБВ в оставка осъди и реториката на председателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов след вчерашната му реч, която ядоса ДПС. „Това е най-грозният, най-агресивният език, употребяван от парламентарната трибуна. Дори Волен Сидеров е по-сдържан по отношение на вътрешноетническия диалог”, коментира Георги Първанов.

„Ако премиерът иска да усмири своите партньори – реформатори и патриотари, трябва да покаже характер”, препоръча още той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...