Menu
Max_Weber

Атанасов: Да пресечем купуването на гласове от ДПС

Трябва да променим правилата и да пресечем купуването на гласове от ДПС. Те имат около 300 000-350 000 гарантирани гласа, всичко друго си го купуват на пазара, заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от парламентарната група на Реформаторския блок Атанас Атанасов.

„Искам да заявя на нашите партньори от Патриотичния фронт, че понякога пресолявайки супата с определени изрази вдигат топката на ДПС. Вярна е тезата на Валери Симеонов за това, че ДПС е заградило с бодлива тел  ромските махали и ги използва като машина за гласуване срещу ниско заплащане”, каза още Атанасов.

„На тези, които днес се опитват да обясняват, че е имало заплаха за етническия мир искам да им кажа, че представителството на тази групировка в парламента са много заможни хора. Никой от тях няма интерес от това да се разклаща държавата. Те просто искат да запазят позициите си”, добави той.

„Аз лично си спомням този филм, прожектиран по няколко начина през годините. Един от тези начини беше свързан с така наречената „разградска българска република”, която беше обявена 1990 година. Георги Първанов имаше роля в тази история. Тогава хората от апарата на комунистическата партия нагнетяваха етническо напрежение”, каза още Атанасов.

„Големият проблем на българската държава е, че законът не се прилага еднакво спрямо всички и затова трябва да се променят правилата, но трябва да бъдат сменени и хората, които прилагат тези пари”, коментира той и добави:  „Именно механизмът на разполагане на зависими и удобни хора от страна на ДПС на възлови позиции в управлението на държавата е довело до там законът да не се прилага еднакво спрямо всички. Секторът за сигурност беше кадруван на всички управленски нива от ДПС, заслуга за това има Сергей Станишев, който заради желанието си да реализира властта даде на концесия този сектор”.

„Не сме съгласни да се плаща данък „корупция” за измислени тези и няма да го позволим. Някой го определят като десятък, но според мен твърде отдавна е хвръкнал по-нагоре. Няма заплаха за етническия мир”, каза още Атанасов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...