Menu
Max_Weber

Рашидов: Българските турци не са крадци и измамници, а добри хора

„Нивата не иска молитва, иска мотика”, каза в студиото на „Здравей, България” министърът на културата Вежди Рашидов в отговор на въпрос защо от най-приказливия политик се е превърнал в най-мълчаливия.

„Нека не си правим илюзии, аз съм на 64 години, това е последното ми участие в обществения живот и заслужавам след този мандат да изляза в пенсия”, допълни той.

Министърът заяви още, че грешката на българската политика е, че не прави опити да обедини всички етноси. Повод за коментара му са изказванията на Мустафа Карадайь, че ДПС се бори да бъде първа политическа сила и се стреми да обедини различни етноси.

"Българските турци не са крадци, не са измамници. Това са добри хора. Стига с манипулациите.  Те са бедни толкова, колкото българите, колкото циганите. Не бива да си играем със съдбите на хората", категоричен бе той. Рашидов напомни, че българите напояват земята си с кръв първо, а после слагат черните забрадки.

Той коментира и казуса КТБ. „Защо само аз и Васил Найденов коментирахме открито тази банка. Къде бяха другите? Не съм се отказал и ще търся правата си в Страсбург. Законите на държавата не ги пише Вежди Рашидов. Една банка беше ограбена. Спечелил съм си парите и съм си платил данъците. Аз съм добър данъкоплатец”, заяви Рашидов.

Рашидов отхвърли спекулациите, че ще стане академик на БАН, но благодари на академиците, които са му гласували това доверие. Министърът на културата каза още, че Българският „Лувър” е паметта на развитието на българската духовност.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...