Menu
Max_Weber

Марковски: Никога няма да въведем смъртната присъда

„Смъртното наказание никога няма да бъде въведено в България”. Това заяви адвокат Марин Марковски за "Здравей, България" във връзка с възникналия наново дебат след убийството на студентката Вероника.

Адвокатът коментира, че на хората вече им е омръзнало от зверски и жестоки престъпления, които мачкат и унищожават. Според него особено висок процент роми извършват подобни деяния.

"Не може да се загърбят фактите за тежката ромска престъпност. А за престъпността на "белите якички"- там е ужасно", заяви Марковски.

По думите му, дебат за смъртното наказание винаги ще има, но юридически е безсмислено да се коментират подобни теми. През 2008г. страната ни ратифицира Лисабонския договор, в който ясно се казва, че страни-членки на ЕС не могат да издават смъртни присъди. Така, за да постановим такова наказание, трябва да излезем от ЕС и НАТО.

„Ние от „Патриотичния фронт” сме категорично против отменянето на доживотния затвор без право на замяна. Смятаме, че при липсата на смъртно наказание все пак трябва да има някаква справедливост и възмездие за близките на хората, които са убити по особено жесток начин”, заяви депутатът Юлиан Ангелов.

„Наказанието не е за да унищожи и да отмъсти, а за да превъзпита”, изтъкна Марковски, като допълни, че има голяма вероятност един престъпник да бъде поправен, ако към него се подходи адекватно.

Ангелов не се съгласи с това твърдение, но призна, че условията в затворите често превръщат хората в престъпници.

"Във Франция имат добра превъзпитателна система. Но в затворите там има ислямисти, които обработват другите престъпници и те излизат от там като терористи. Това ще стане и в България", предупреди депутатът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...