Menu
Max_Weber

Миков от Москва: Санкциите срещу Русия имат лошо отражение върху икономиката на България

Санкциите срещу Русия и неефективността им обсъдиха на среща в Москва председателят на БСП Михаил Миков и председателят на Държавната Дума Сергей Наришкин. 

Беше отбелязано, че санкциите влияят неблагоприятно върху междупарламентарните отношения на България и Русия и дори правят невъзможни контактите на това ниво. Михаил Миков изтъкна, че санкциите имат лошо отражение  върху икономиката както на България, така и върху икономиките на страните от Югоизточна Европа. Затова той заяви твърдата позиция на БСП за отмяна на санкциите срещу Русия и против въвеждането на нови.

Домакинът на срещата Сергей Наришкин заяви, че не бива кризата в Украйна да се отразява на традиционно добрите отношения между България и Русия.

По време на разговорите беше констатирано, че Комисията за икономическо сътрудничество между България и Русия не е заседавала от 4 години. Българската делегация пое ангажимент да направи необходимото, за да се възобновят тези заседания.

По повод предстоящото отбелязване на 70 години от победата над фашизма, Миков заяви готовността на БСП да предприеме инициативи за отбелязване на годишнината.

Българската делегация, водена от Михаил Миков, включва- зам.председателя на НС на БСП Бойко Великов, зам.-председателя на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов, председателя на Движението на ветераните в БСП Владимир Топенчаров и началника на кабинета на председателя на БСП Борис Иванов. Те подариха на Сергей Наришкин двуезичния сборник  с антикварна стойност „По стъпките на освободителите”, издание от 1947 година.

Предстоят срещи на делегациата на БСП с председателя на партия Справедлива Русия Сергей Миронов и с председателя на групата за приятелство с България в руския парламент Александър Василенко.   

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...