Menu
Max_Weber

Незаконна хазартна дейност е пресечана от служители на ГДНП и колегите им от ОДМВР-Хасково

Полицейската акция по линия на противодействие на хазарта била предприета през вчерашния ден. В нея са участвали служители на ГДНП, криминалисти на ОДМВР-Хасково, представители на Държавна комисия по хазарта и Национална агенция по приходите. Те предприели проверки на два обекта, стопанисвани от 47-годишна свиленградчанка - помещение на ул. „Бенковска“ в Харманли и кафе интернет в кв. „Изгрев“ в Свиленград.

Проверяващите установили, че в помещенията се приемали залози и се изплащали печалби без нужните за това разрешителни. Открити са парични средства в левове и евро на обща стойност около 10 000 лева, иззети са 8 компютърни конфигурации и фишове за залози в инернет сайтове, установени са разминавания на касовата наличност. В момента на проверката в двата обекта са установени около двайсетина мъже, извършващи залагания.В РУП-Харманли и Свиленград са образувани досъдебни производства по чл.327 от НК. Предстоят експертизи на компютърните системи и разпит на свидетели с цел  изясняване на механизма на престъпната дейност.


Нелегална мобилна бензиностанция установиха полицаи и митничари.  Служители на отдел„Противодействие на икономическата престъпност” в СДВР разследвали сигнал за работеща нелегална бензиностанция в кв. „Казичене”. Вчера, заедно със служители на Митница Столична, те предприели проверка на адрес на ул. „Липите” в квартала, където бил паркиран лекотоварен автомобил „Фолксваген”, собственост на столичанина В.Д. /56 г./. В автомобила  бил монтиран съд с вместимост 750 литра ведно с електронен брояч, помпа и пистолет за зареждане. При проверката били открити и 80 литра маркирано гориво за отопление без платен акциз и документи за произход.  Нелегалната мобилна бензиностанция е иззета от Столичната митница, където е започнато административно производство по Закона за акцизите и данъчните складове. На собственика ще бъде  съставен акт за установено административно нарушение. Работата по случая продължава.


Източник: Пресцентър МВР

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...