Menu
Max_Weber

Президентът Плевнелиев: Национален референдум по изборното законодателство с местните избори

Ще упражня конституционното си право и ще инициирам национален референдум по изборното законодателство. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в обръщение от парламентарната трибуна.

Плевнелиев добави, че има съгласие референдумът да се проведе съвместно с местните избори и призова да се работи по това. Държавният глава обясни, че силата на пряката демокрация е именно това – за създаване на норми, които са скрепени от народа и управляващите.

„Трябва да си поставяме амбициозни, но постижими цели”, посочи той и призова за постигане на четири приоритетни цели до поемане на председателството на ЕС. Първо - влизане в Шенген, въвеждане преходния валутен механизъм, влизане в Единния надзорен механизъм, задействане на Европейския енергиен съюз в България. „Осъществяването им ще създаде качествено нова среда, ще повдигне самочувствието на българите”, посочи Плевнелиев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...