Menu
Max_Weber

Местан: ГЕРБ си изтърваха нервите в Сърница

"ГЕРБ си изтърваха нервите в община Сърница и не чуха нашия призив да оставим сърничани спокойно да изберат кой да ги представлява като кмет". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан за "Здравей, България" във връзка с провелите се наскоро избори в най-новата община. Вотът предизвика бурен дебат в политическото пространство.

Политикът изтъкна, че резултатът е бил неприятна изненада за политическите опоненти на ДПС при положение, че в момента кметовете на трите села Сърница, Побит камък и Медени поляни са от ГЕРБ.

"На 15 март всички политически сили получихме един много голям урок за голяма политическа култура и отговорност от жителите на община Сърница. По наши данни близо 100% от жителите, които в деня на изборите са били там, са упражнили вота си", изтъкна председателят на ДПС.

В същото време той се изказа срещу провеждането на референдум за задължително гласуване, като допълни, че Сърница е най-яркото доказателство, че "няма нужда от задължителен вот”. По думите му колкото по-висока е избирателната активност, толкова по-висок е резултатът на ДПС.

Във връзка със стенните часовници, които са били подарявани на жителите на Сърница в навечерието на деня за размисъл, Местан уточни, че те са символ на "новото летоброене".

"Тези хора бяха лъгани от серия правителства, а ние превърнахме в своя кауза тяхната мечта. Това не е подарък, а символ. Родопчанинът не може да бъде подкупен", коментира председателят на ДПС.

Той изтъкна, че някой опитва да представи неговата партия като универсално зло, за да оправдае всички репресивни действия срещу нея. 

Местан отправи твърдение, че се упражнява натиск върху свободната воля на избирателите в община Сърница. Той даде пример с махала в село Селище, чийто жители (които са едва няколко на брой) са били заплашени със спиране на тока, защото са гласували за ДПС.

"ГЕРБ искат да спечелят изборите дори с цената на нечовешки натиск и нечовешко отношение върху избирателите. Сърничани ще реагират подобаващо на тази агресия", коментира политикът.  

Във връзка с отношението на партията към ромите, той изрази мнение, че образът на злото винаги се е свързвал с представители на малцинствата, но това е проява на ксенофобия.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...