Menu
Max_Weber

Миков нарече предложения от Плевнелиев референдум "захарче"

Предлаганият от президента Росен Плевнелиев референдум измествал общественото внимание от истинските проблеми. Това заяви пред bTV  лидерът на БСП Михаил Миков. "Не бива да се подхвърля едно захарче на хората", коментира социалистът и уточни, че никой не е питал партията му дали приема такъв референдум въпреки уверението на президента, че има съгласие.

Преди ден президентът постави въпроса за гласуване „2 в 1” през есента - заедно с местните избори през октомври да се проведе и референдум за изборна реформа. Държавният глава предложи второто в демократичната история на България национално допитване в обръщение пред депутатите, в което синтезира резултатите от разговорите си с парламентарно представените партии.

Социалистът смята, че ГЕРБ генерира постоянно недоверие. Очевидно е, че става въпрос за договорка зад гърба на хората. Реакцията на АБВ го доказва. Подаването на оставката на Георги Първанов е един фарс и хората го и усещат, добави Миков.

Според него в момента имало воля за сближаване на БСП с АБВ. "Мисля, че АБВ ще предпочетат властта пред принципите", поясни Миков в отговор на въпрос дали партията на Първанов би излязла от правителството. Въпреки това той заяви, че на местните избори по места ще се търси подкрепа от партията на Първанов.

"Страната върви без посока. Икономиката не е добра. Сегашната коалиция осигурява на половината ръст. Бедните в България в момента са 70%. И това е големият въпрос. Бедността все по-голяма става", каза Миков.

По думите му БСП не се разяждала, както коментират някои политолози. Според Миков, когато се появяват такива коментари, означавало, че партията се движи във вярната посока. Подобни твърдения за "преждевременната смърт" на БСП имало от 20 г.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...