Menu
Max_Weber

БСП се колебае за референдума

БСП за пореден път дава различни сигнали за референдума. Въпреки че на семинара във Варна, където и този въпрос бе обсъден, не бе даден еднозначен отговор дали Столетницата подкрепя идеята на президента Росен Плевнелиев национално допитване да реши дали да се гласува задължително, електронно и мажоритарно, днес зам.-шефът на червените Янаки Стоилов обяви, че в това няма особен смисъл.

"Референдум за задължителното гласуване на практика не е необходим. Ако идеята е задължителното гласуване да се бори с високата степен на купен вот, то този въпрос може да се уреди директно законодателно и без референдум", каза той пред БНТ. Припомняме, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев първи лансира идеята за националното допитване.

В духа на наближаващите местни избори Стоилов коментира, че компромисът в политиката е част от самата политика. Това, че избрахме сега да сме опозиция, показва, че на преден план за БСП беше да бъде последователна към хората, от които е получила подкрепа, посочи той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...