Menu
Max_Weber

2015 година ще е рекордна по усвояване на евросредства, заяви Томислав Дончев

2015 година ще е рекордна по усвояване на евросредства поради това, че имаме застъпване на двата програмни периода, смята Томислав Дончев, вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика.

В интервю за БНР Дончев посочи, че има да се разплатят около 2,5 млрд. евро от стария програмен период, 2007-2013 година. Или поне това е целта, която трябва да гоним ако не искаме да има отписани средства, каза той. Това, което е по-трудно до края на година, това ще е финала на плащанията за този програмен период. Допълнително имаме амбицията да отворим процедури за няколко милиарда от новия програмен период, допълни Дончев.

Вицепремиерът напомни, че 2020 година, колкото и да изглежда далечна в бъдещето, вероятно ще бъде последния програмен период за България с такава интензивност на финансирането. Затова всеки ден от тези следващи пет години трябва да бъде използван, за да може този паричен ресурс да се превърне в структурни предпоставки, които дългосрочно да правят България по-модерна и по-богата държава, смята той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...