Menu
Max_Weber

Борисов проведе телефонни разговори с Нетаняху и Ердоган

Българският министър-председател Бойко Борисов проведе телефонен разговор с израелския си колега Бенямин Нетаняху вчера вечерта, в който го поздрави за изборната победа. Премиерът Борисов му пожела успех в съставянето на правителство, като изтъкна, че спечелването на изборите е само началото на редица предизвикателства и отговорности.

Двамата обсъдиха възможността за двустранна среща в най-близко време и се разбраха  да започнат подготовка за взаимни посещения.

Премиерът Борисов разговаря по телефона вчера и с турския президент Реджеп Ердоган, с когото обсъдиха редица важни въпроси от двустранните отношения. Двамата обърнаха специално внимание на енергийната сигурност и бъдещето на енергийните проекти в региона. Това ще бъде и една от основните теми на двустранната среща, за която Борисов и Ердоган се разбраха да бъде проведена скоро. Българският премиер и турският президент дискутираха вътрешно-политическата обстановка в двете страни в контекста на новите предизвикателства на международните отношения и регионалната сигурност. Премиерът Борисов изказа своите съболезнования и дълбоко съчувствие към семействата на загиналите турски граждани в авиокатастрофата над френските Алпи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...