Menu
Max_Weber

Румен Петков: Да се подготви план за развитие на Северозападна България

Наложително е да се подготви план за развитие на Северозападна България. “АБВ настоява, още отпреди формиране на правителството, да се подготви конкретен инвестиционен план, зад който да стои държавата. Това каза заместник-председателят на АБВ Румен Петков в предаването „Денят започва”.

Включително, когато беше взето решението за тегленето на кредит, едно от условията, които поставихме, беше създаването на такъв план. Той няма как да се бави повече, защото това бедствие, което виждаме, няма характер на етническо отношение. Това е социален проблем”, заяви Петков.

По думите му България се нуждае от много ясно виждане за развитието на селското стопанство и АБВ е готова със стратегически документ по този въпрос. Петков посочи, че в много населени места в страната могат да бъдат показани много трагични примери за бедност. „Държавата трябва да отговори защо бяга от изграждането от атомната централа в АЕЦ „Белене”, която е 10 хил. работни места и 10 млрд. лева инвестиции”, попита Петков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...