Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Имаме най-хубавите телета и агнета

Българските телета и агнета са най-хубавите, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той се срещна с представители на животновъдите и тютюнопроизводителите. За съжаление обаче ги изнасяме само за Албания и то на много ниски цени, уточни премиерът.

Той похвали министър Десислава Танева и Румен Порожанов, защото и тютюнопроизводителите, и животновъдите са доволни от направеното за тях. "Не беше лесно, имаше криза и дупки в бюджета, но успяхме", каза Борисов.

Премиерът уточни, че хората не са делени нито на християни, нито на мюсюлмани, нито на ДПС, БСП или ГЕРБ.

„Що се касае до животновъдите, турският пазар е изключително важен за нас", заяви Бойко Борисов, но посочи, че по границата има „тотален тормоз”. Затова сме се разбрали и завчера с президента Ердоган разговарях - двамата ветеринарни инспектори да направят такъв режим на границата, че всичко това да става бързо да няма тормоз и рекет", каза още премиерът.

"Едно теле или агне има свойството да расте и ако не се изнесе навреме в определените килограми и норми, след това става крава, бик или овен и тогава тези хора няма какво да ги правят. Това не е нещо, което да изчака във времето", уточни Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...