Menu
Max_Weber

Борисов: Бавният съд и сивата икономика спъват бизнеса

Основният проблеми пред българския бизнес е съдебната система, следвана от сивата икономика. Това каза премиерът Бойко Борисов пред форума на предприемачи ГЕРБ.

Затова и основните усилия на управляващите в момента били насочени срещу схемите за източване на пари. Борисов се похвали със 145 милиона излишък през март и 820 милиона лева повече приходи в хазната за първото тримесечие в сравнение със същия период през миналата година.

Съдебната ни система и бавенето на делата с години – това най-много пречи на българската икономика – заяви премиерът и отново използва за пример ситуацията в КТБ, където съдът и до момента не е назначил синдик.

Сивата икономика е вторият най-голям проблем пред родния бизнес, заяви още Борисов. Повсеместно, няма схема от живота, където да не е имало злоупотреби, обясни той. Затова изпратил “бригади” от данъчни, митничари, прокурори по всяка отделна тема – захар, месо, петрол, цигари.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...