Menu
Max_Weber

Укрепват БСП с промени в устава

„Изключително съм доволен от дискусията, която беше сериозна и задълбочена. Промените в устава са свързани с организационното укрепване на БСП, бяха приети и проектите на документи, с които отиваме към конгрес следващата седмица, приехме левите стандарти, с голямо мнозинство”. Това съобщи на пресконференция след днешното заседание на Националния съвет на БСП председателят на партията Михаил Миков. 

По думите му предстои конгрес, който ангажира партията и на който политическата декларация ще покаже левия курс на алтернативата и опозицията в България.

Относно текста, който предвижда председателят на НС на БСП, който е прекратил предсрочно мандата си, да няма право да се кандидатира за същата позиция 4 години, Миков заяви, че не се е приело неговото предложение лидерът да се ползва от специален статут. „Имаше възражения, че не може да се разделят председателите. Макар, че аз го предложих лично, заради спекулациите в медиите, че това е персонална поправка”, уточни лидерът на БСП. Според него по никакъв начин председателите не бива да бъдат отделяни от партията и всички, с изключение на тези, направили отделни партии, са необходими на БСП.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...