Menu
Max_Weber

Работодатели и синдикати "за" увеличението за минималната работна заплата

„Ние подкрепяме повишаването на минималната работна заплата, но то трябва да става с ясен механизъм", каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Мнението му бе подкрепено и от президента на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

„Аз не съм против увеличението на минималната работна заплата, но трябва разговорът по темата да стане по-сериозен и много по-голям. Разумният подход е минималната работна заплата да се разположи в един коридор между прага на бедност и средната заплата" заяви Манолов.

Според него дори минималната заплата да се вдигне с 50 лева, няма да се реши проблемът, защото след това има и други стъпки. Домусчиев пък разкри, че организацията му води разговори с финансовия министър Владислав Горанов по повод желанието на КРИБ минималната заплата да бъде отвързана от фиска.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...