Menu
Max_Weber

Първанов: Цветан Василев не е искал протекции от мен

"Не съм стоял на опашки, за да се срещам с Цветан Василев, ако е имало официални срещи, то е било да се обсъжда ситуацията в икономиката”, каза в студиото на „Здравей, България” лидерът на АБВ и президент на България между 2002 и 2007 г. Георги Първанов.

Той сподели, че банкерът също не е търсил среща с него преди кризата с КТБ. „Когато в банката му бяха 70% от държавните средства сме се виждали, просто защото тогава той беше „мистър икономика”. Категорично господин Василев не е искал протекции от мен, защото и по времето на Борисов, и по времето на Орешарски аз бях в немилост и не можех да му бъда полезен”, допълни той.

„Моята новина за КТБ беше произведена преди няколко месеца, след Волен Сидеров каза за „80-те милиона”. Компетентните органи излязоха с информация, че аз никога не съм имал никакви отношения в КТБ. Така приключва моят интерес към банката”, сподели Първанов.

По темата „Южен поток”, Първанов коментира, че една от причините да се стигне до печалния край на проекта е, че правителството на Пламен Орешарски го е отдал на частни фактори и това е един от най-големите грехове на управляващите.

Лидерът на АБВ заяви, че успешната съдебна реформа няма да реши всички проблеми, но с това ще се започне. „Малка политическа формация като АБВ представи две ключови реформи – социалната и правосъдната. Стабилността на коалицията има три основни стълба. Първият е свързан с диалога. Тук оценката е 3-. Вторият е и най-важният – политиките, които формираме. Третият проблем е стабилността на всяка една партия в коалицията. АБВ преодоля кризата, през която мина, и успя за три дни да предложи няколко политики, което е повече от цялото правителство”, категоричен бе Първанов.

Според него Ивайло Калфин по блестящ начин е направил предложенията за промени в пенсионната система и с тях е респектирал премиера Бойко Борисов. Първанов не пропусна да отчете, че във вчерашния ден по същото време, когато Калфин е представял пенсионната реформа, АБВ е представила и предложения за реформа в съдебната власт.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...