Menu
Max_Weber

БСП подкрепи избора на нов главен съдебен инспектор

В пленарна зала с подкрепата на БСП бе избрана Теодора Точкова за нов съдебен инспектор. „Инспекторатът към Висшия съдебен съвет е без главен съдебен инспектор вече втора година. Трябва да се прояви отговорност към състоянието на съдебната система”, заяви по време на дебатите в пленарна зала народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова. 

Тя припомни, че няколко мнозинства са се проваляли при опитите си за избор на такъв. „Подкрепата на опозицията, когато се търси мнозинство от 2/3 би следвало да бъде плюс, а не минус за един кандидат”, категорична бе тя.
 
Манолова подчерта, че двете кандидатури са внесени с консенсус от всички парламентарни сили след проведени изслушвания на два пъти в правната комисия. „Ще подкрепя кандидатурата на кандидата съдия Теодора Точкова, председател на административния съд в Хасково. Тя имат богат опит на всички нива – от редови районен съдия, окръжен съдия до ръководител на административен съд”, обясни Манолова. По думите й съдия Точкова има ясна концепция за това каква е ролята на Инспектората при осъществяване на реформата в съдебната система и е отговорила убедително на всички въпроси. „Имам всички основания познавайки нея, работата, авторитета, с който се ползва като съдия и нивото на хасковския административен съд, да подкрепя тази кандидатура”, заключи Мая Манолова.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...