Menu
Max_Weber

Миков: Справедливостта изисква ежедневно усилие и действие - така ще покажем, че БСП има кауза

„Искам да благодаря на тези, които са в залата, тези които разбират осъзнатата си отговорност да бъдат част от най-големия представителен, ръководен орган на партия у нас“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в заключително слово пред делегатите на провелото се в НДК заседание на 48-я Конгрес на партията.

Левицата прие промени в партийния устав, политическа декларация и резолюция за политиката на БСП в местната власт – „Местни избори – 2015“. Миков подчерта, че справедливостта изисква ежедневно усилие и действие и предупреди, че Великденските празници ще бъдат последна почивка на социалистите до изборите наесен.

„Искам да Ви благодаря за дебатите, искам да благодаря на тези, които бяха съгласни и на тези, които не бяха съгласни, но защитаваха своите позиции и гласуваха така, както гласуват демократични българи“, каза още лидерът на БСП, но добави: „Няма да благодаря на тези, които по неуважителни причини се измъкнаха от дискусията. Защото партията изисква честност, почтеност, откровено отношение, дори тогава, когато не си съгласен – да станеш и да имаш силата да го кажеш право в очите, първо на другарите си, после в обществото“.

„Аз смятам, че днешните документи са изключително полезни и добри. Смятам, че те са една добра основа, ако не бъдат приемани формално, ако бъдат разчетени. Но няма много време за осмисляне. По-скоро е време за действие, защото справедливостта изисква ежедневно усилие и действие – повече от 24 часа. Само така ще покажем на българските граждани, че БСП не е от типа на проектите, за които говорих в доклада, че има кауза, която сплотява, че тази кауза е на по-голямата част от българските граждани. Тази кауза си заслужава, БСП да бъде победител – победител на левите идеи, победител на онова, което мизерстващият, свитият, измореният, отегченият българин иска“, категоричен бе председателят на БСП.

„Желая Ви здраве, весели Великденски празници – това ще бъде почивката тази година и след това – газ към местните избори. Търсете съюзници, търсете кандидати, които да четат левите стандарти, които приехме днес и след това отиваме при хората. Аз съм сигурен, че те ще ги оценят и ще ни дадат доверие. Благодаря Ви още веднъж!“, каза в заключение Михаил Миков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...