Menu
Max_Weber

Велизар Енчев: Масовата приватизация е масова измама

„Ние ще водим жестока битка срещу дивашкия капитализъм и неолибералния модел. Ще инициирам блокиране на всички сделки от масовата приватизация, ако съответното предприятие не е развито. Масовата приватизация е масова измама и на нея трябва да се реагира с ново законодателство. Тя прилича на руската приватизация по своя смисъл”, каза в студиото на „Здравей, България” независимият депутат и учредител на Движение за радикална промяна - "Българска пролет" Велизар Енчев.

„Можем например да откупим трите ЕРП-та. Не можем да развалим приватизационните договори, но можем да реагираме като Албания. БТК също е пример – приватизацията мина и през банката на приятелката на Бойко Борисов”, заяви Енчев. Той даде за пример Унгария и Виктор Орбан, където се е действало по „правилен начин”.

„Държавата трябва да се върне и моралът да се върне. И това ще стане, когато например се покаже как се узакони имотът на Росен Плевнелиев на Черноморието”, категоричен бе политикът.

Енчев допълни, че днес ще внесе предложението ваканциите на депутатите да бъдат съкратени до почивните дни, които важат за всички работещи българи. Той се надява предложението му да бъде гласувано на заседанието на парламента в сряда и почивката на депутатите да бъде съкратена още от този Великден.

Преди седмица депутатите си гласуваха ваканция от 10 до 19 април. По традиция народните избраници почиват 10 дни от Разпети петък и това е предвидено в правилника за работата на Народното събрание. „Винаги съм говорил против тези дълги ваканции. Не може българските лекари, учители, държавни служители да почиват четири дни, а ние да почиваме 10 дни по Великден", заяви независимият депутат след гласуването.

Енчев коментира и учреденото от него Движение за радикална промяна - "Българска пролет". За това име настоявали младежи във Фейсбук, които подкрепят инициативата, обясни днес депутатът. Той лично се притеснявал малко от това име, защото може да бъде свързано с Арабската пролет.

Относно сравненията между новото движение на Енчев и гръцката СИРИЗА, депутатът уточни, че споделя идеите на управляващата партия в Гърция, но това са само идеи, без яснота дали ще бъдат реализирани.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...