Menu
Max_Weber

Атанас Атанасов: Има опит да се имитира съдебна реформа

„Има опит да се имитира съдебна реформа. Няма да допуснем тази заблуда”. Това заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов.

Според него може би има опити да се „извиват ръце”.

„Основната задача е да се остави статуквото в съдебната власт. От Реформаторския блок ще се борим докрай. Темата за съдебната реформа беше повдигната от нас. Ако ние излезем от властта, ще се провали всичко”, заяви Атанасов.

По думите му в момента има надпревара кой да проведе съдебната реформа.

„Ще искаме хората, които ще проведат съдебната реформа, да нямат тежести от миналото”, заяви Атанасов. Той коментира още, че трябва да се види защо ГЕРБ предлага да се проведе съдебна реформа, но Висшият съдебен съвет да остане в същия персонален състав.

„Съгласно българската Конституция има разделение на властите. Недопустимо е една власт да се опитва да заграбва правомощията на друга”, заяви Атанасов. „Имам упрек към колегите от ГЕРБ, те внасят тези законопроекти. Искам да разбера каква е причината”.

„Всеки да си знае мястото. Не бива да се правят опити да се заграбва част от властта. Опитите ги правят от прокуратурата и съдебната власт”, заяви Атанасов. И намекна, че напоследък в Съдебната палата е забелязан бившият главен прокурор Никола Филчев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...