Menu
Max_Weber

Лекарите на протест, ако касата не отблокира 60 млн. лв.

БЛС се обяви против новата методика на НЗОК. Лекарите настояват за отблокиране на 60 млн. лв от резерва, в противен случай ще оттеглят подписа си от Националния рамков договор. Ако не получат разбиране, медиците са готови да започнат протести, заяви д-р Юлиян Йорданов, зам.-председател на БЛС в предаването "Добро утро, България!" по TV7.

Не трябва да има лимит при хемодиализата и спешните случаи, както и при ражданията. Не можеш да върнеш една родилка, както и не можеш да напишеш, че е родила два пъти, посочи гостът.

Освен това лекарите настояват за актуализация на парите за онкомедикаменти.

Без тези 60 млн лв болните ще продължат да бъдат лекувани, но ще се увиличи неимоверно много листата на чакащите, предупреди д-р Йорданов. Освен това ще бъдат намалени заплатите на лекарите, може да се стигне и до съкращения, допълни гостът.

Искаме да ни се даде възможност да работим спокойно и да не мислим непрекъснато да пари – има ли приходи болницата, ще фалира ли, или няма – а да лекуваме хората, категорични са лекарите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...