Menu
Max_Weber

Парламентът прие промени в Закона за движение по пътищата

По искане на физически и юридически лица могат да се извършват справки в МВР дали превозно средство се издирва и дали има наложени обезпечения за него след заплащане на такса в размер, определен от Министерския съвет. Това предвиждат промени в Закона за движението по пътищата, внесени от правителството, които депутатите приеха на първо четене.

Проектът на правителството цели да намали регулаторната тежест, посочват вносителите. С него се въвеждат и изискванията на Директива 2011/82/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 25 октомври 2011 г. за улесняване на трансграничния обмен на информация относно пътнотранспортни нарушения, свързани с безопасността по пътищата.


Отхвърлено бе предложение за промени в закона, внесено от народни представители на ПГ на ПП ГЕРБ. Депутатите обсъждат на второ четене промени в Закона за горите. В програмата е и второто четене на Закона за обществените поръчки, както и второто гласуване на Законопроект за защита на растенията.


Източник: Пресцентър Народно събрание

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...